Claartje Kocken
Claartje Kocken
Claartje Kocken

Binnen het ITIP werk ik als begeleider in de ITIP Opleiding in het Persoonlijk Jaar België. Daarnaast heb ik een eigen praktijk voor individuele coaching en voor workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Na mijn studie schoolmuziek aan het conservatorium heb ik jarenlang lesgegeven aan jonge mensen, waarbij ik vanuit muziek werkte aan hun ontwikkeling. Bij het ITIP heb ik de opleiding Instrument voor hulp, de Energetische Opleiding en de opleiding Psychodramatische werkvormen gevolgd.

Ik houd van het werken met groepen, van de intensiteit die dat met zich meebrengt en het muzikale is nog steeds een belangrijk instrument in mijn ‘gereedschapskist’. In het begeleiden van mensen probeer ik altijd te horen wat er doorheen klinkt. Wat is iemands eigen geluid? Kan die kern tot klinken komen?

Herma Meulenkamp
Herma Meulenkamp
Herma Meulenkamp

Als begeleider ben ik werkzaam in verschillende opleidingen van het ITIP. Ook geef ik coaching aan mensen met persoonlijke vragen, levensvragen of mensen die problemen hebben met betrekking tot hun werk. Al 37 jaar begeleid ik mensen om zo vrij mogelijk hun weg in het leven te vinden. Vaak ben ik verwonderd door de kracht en de eigenheid die in ieder schuilt als het binnenste werkelijk naar buiten mag komen.

In 1994 kwam ik in contact met het ITIP, het voelde als thuiskomen. Diepe wensen kregen vorm, beperkte kennis maakte plaats voor openende wijsheid. Ieder mens heeft de mogelijkheid in zich om te zijn wie hij in wezen is. De momenten dat je deze kracht van volle aanwezigheid voelt zijn het meest indrukwekkend. Als je er van afwijkt is vervulling onmogelijk. Verlangen, vastlopen en crisis zijn een goed begin van onderzoek naar jezelf.

Opleidingen: Lerarenopleiding Toegepaste Psychologie, Opleider in Organisaties, ITIP Opleiding, Energetische Opleiding en de Dromenopleiding van Hans Korteweg.

Marcel Favier
Marcel Favier
Marcel Favier

Ik ben begeleider in de ITIP Opleiding en Instrument voor Hulp. Vanuit ITIP Ontwikkeling en Advies werk ik als teambegeleider en coach in organisaties. Ik geef trainingen persoonlijk leiderschap en ik houd me bezig met conflictinterventie en cultuuronderzoek in organisaties. Ik leid ook bezinningstochten naar de bergen van Nepal.

Na mijn opleiding tot hydrologisch ingenieur in Wageningen, heb ik gewerkt als beleidsadviseur bij de overheid en was ik ontwikkelingswerker in Afrika en Nepal. Nu werk ik als zelfstandig trainer en heb ik een praktijk voor individuele coaching en loopbaanbegeleiding.

Ik ervaar het als inspirerend om samen met de ander op zoek te gaan naar waarheid en bezieling. Op heldere en zachtmoedige wijze help ik mensen om hun verlangens en innerlijke kracht aan te boren en concreet in te zetten in hun leven en werk. Ik vind het fascinerend hoeveel verbinding en werkplezier er ontstaat in teams, als er echt vanuit menselijk contact en vertrouwen wordt samengewerkt.

Ik ben getrouwd met Joyce, samen hebben we twee kinderen.