Je geest tot rust

Het valt niet altijd mee om in de dag dagelijkse drukte in je middelpunt te blijven. Je geest raakt snel afgeleid en verliest zijn natuurlijke kalmte. Meditatie is een eeuwenoude en eenvoudige manier om je geest tot rust te brengen. Als je momenten van meditatie in je dag brengt, werk je aan een wakkere en gelijkmoedige geest. Je blik blijft helder en maakt dat je in dagelijkse situaties beter weet wat je te doen staat. Meditatie is voor iedereen weggelegd, iedereen kan het leren!

Op deze dag laat Marcel Favier ons kennismaken met verschillende vormen van meditatie, zoals zit- en ademmeditatie, loop- en muziekmeditatie. Hij vertelt over de betekenis en de achtergronden van meditatie. En hij beoefent met ons diverse subtiele en speelse adem- en lichaamsoefeningen die je ademhaling verdiepen om zo met een geaard en rustig lichaam aan de meditaties te beginnen. De meditaties en het lichaamswerk helpen je om je gedachten en gevoelens in je hoofd en je lichaam bewust te onderzoeken en te ervaren, om ze toe te laten en uiteindelijk te mogen loslaten.

Zo ontdek je hoe blijmoedig en rustgevend meditatie kan zijn en hoe het jou effectief kan helpen om tot je zelf te komen. Met het volgen van deze workshop, reikt Marcel je diverse oefeningen aan die je thuis op eigen kracht nog eens kan voortzetten.

Voor wie?

  • Voor iedereen die benieuwd is naar meditatie en weleens wil proeven en ervaren wat meditatie is.
  • Voor iedereen die zich niet wil laten opjagen door de drukte van zijn hoofd, maar juist meer wil leven en werken vanuit stilte en rust.
  • Voor iedereen die wil ontdekken dat meditatie zo veel meer is dan louter met je ogen dicht op een kussentje zitten!Voor iedereen die de kracht en verschillende vormen van meditatie beter wil leren kennen.
  • Voor iedereen die verbinding wil maken met het potentieel aan innerlijke wijsheid dat in meditatie verscholen ligt.
  • Voor iedereen die het ITIP beter wil leren kennen.

Praktische informatie

Startdata & locatie
zaterdag 16 maart 2019
De Heerlijckyt
Weg op Halen 2
3450 Geetbets

Kostenbijdrage
€ 65 incl. themadag met broodjeslunch, koffie & thee, water, koekjes en fruit.

DIRECT AANMELDEN >
inschrijving via de Heerlijckyt

Door wie?

Marcel Favier
Marcel Favier

‘Op heldere en zachtmoedige wijze help ik mensen om hun verlangens en innerlijke kracht aan te boren en concreet in te zetten in hun leven en werk.’

Ik ben begeleider in de ITIP Opleiding en Instrument voor Hulp. Vanuit ITIP Ontwikkeling en Advies werk ik als teambegeleider en coach in organisaties. Ik geef trainingen persoonlijk leiderschap en ik houd me bezig met conflictinterventie en cultuuronderzoek in organisaties. Ik leid ook bezinningstochten naar de bergen van Nepal.