Ruben Recko, 36 jaar

Ik was 34. Op mijn werk veranderden dingen en ik merkte dat ik geen eigenheid meer in mijn job kon leggen. Ik begon te botsen met mijn directe leidinggevende. Ik begon te rebelleren. 
De grote vragen rezen op: wie ben ik, waar ben ik? Wat ga ik de rest van mijn leven doen? Ook in mijn relatie. Is dit nu wel de perfecte relatie? Tot 22u werken, geen tijd voor elkaar? Ik begon op zoek te gaan naar mijzelf. Ik hoorde over het Persoonlijk Jaar en greep die kans. 

Tijdens het Persoonlijk Jaar heb ik ontdekt dat ik een warme, lieve, zachte persoon ben die er graag wil zijn voor anderen. Niet in het materiele maar in het mens-zijn. Ik ervaar het als een gave. 
Nu weet ik waarvoor ik sta. 
Ik weet nu ook: liefde is mijn brandstof. Als mensen van mij houden ga ik tot het uiterste.
Ik heb geleerd dat vertrouwen krijgen bijzonder waardevol is. Daar ging ik vroeger aan voorbij. Vertrouwen krijgen schept zoveel vrijheid. Het geeft je de kracht om je in te zetten en zelf vertrouwen te kunnen schenken aan anderen!

Mijn contacten hebben aan kwaliteit gewonnen. In het contact heb ik nu meer aandacht voor mijzelf en voor de anderen. Ik spreek mij uit mét alle kwetsbaarheid die daarbij hoort.
Vroeger had ik altijd een oordeel klaar, nu kijk ik naar wat voor goeds in iemand leeft. Ik handel nu vanuit bewuste keuzes. Soms hoort afscheid nemen erbij en dat ga ik bewust aan en dan heb ik er ook vrede mee. 

Het lichaamswerk was voor mij aanvankelijk uit mijn comfortzone maar wat een ontdekking.  Sterk hoe het ITIP het lichamelijke koppelt naar de geest toe. Door het zo tastbaar en lichamelijk te maken werkte het zo goed. Ik raak sindsdien veel meer mensen aan. Ik vind dat heel belangrijk nu terwijl ik dat vroeger altijd wilde vermijden. 
Ga ik nu door een moeilijk moment heen, kruip ik als het ware in mijn eigen lichaam en luister wat het mij te vertellen heeft. Door zo in dat moment te zijn mét de moeilijkheid of de pijn, en te luisteren, kan ik het begrijpen en er iets mee doen.

Ik raad iedereen het Persoonlijk Jaar aan