ITIP

Het ITIP is een opleidingsinstituut voor iedereen die tot volle bloei wil komen. We leren je leven en werken vanuit bezieling, vreugde en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en je bestemming vindt in de wereld.

Wie wij zijn
Het ITIP, Instituut voor Toegepaste en Integrale Psychologie, is in Nederland opgericht in 1982 door Hans en Hanneke Korteweg en Jaap Voigt. In 2000 hebben Bertie Hendriks, Bas Klinkhamer en Hans Wopereis de organisatie van hen overgenomen. Inmiddels werken we in een verband met ruim dertig begeleiders die elkaar gevonden hebben in de wens om mensen en organisaties te helpen bij het vormgeven van hun bezieling. Onze begeleiders zijn geschoold op hun eigen vakgebied en hebben eveneens een intern opleidingstraject bij ons doorlopen. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent om een fundamentele wending te maken in hun bestaan.

Sinds 2011 organiseert het ITIP jaarlijks het Persoonlijk Jaar in België. In november 2021 gaat de 11e editie van start. 

Ons team in België

Claartje Kocken
Claartje Kocken

“Ik houd van het werken met groepen, van de intensiteit die dat met zich meebrengt. In het begeleiden van mensen probeer ik altijd te horen wat er doorheen klinkt. Wat is iemands eigen geluid? Kan die kern tot klinken komen?”

Binnen het ITIP werk ik als begeleider in de ITIP Opleiding en in het Persoonlijk Jaar België. Daarnaast heb ik een eigen praktijk voor individuele coaching en voor workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Otilia Depas

“Leven en werken vanuit mijn hart. Met die liefdevolle aandacht luisteren naar de muziek die speelt in elk mens, in elk van ons. Dat vind ik het meest waardevolle dat er is!”

Binnen het ITIP ben ik begeleider van het basisjaar van het Persoonlijk Jaar in België. In 2013 was ik zelf deelnemer van dit traject. Sindsdien heeft de ervaringsgerichte manier van werken me steeds gelukkiger gemaakt. Ik heb bij het ITIP de opleiding Instrument voor Hulp gevolgd, werk dagelijks met groepen op het gebied van persoonlijke en professionele groei en bied individuele coachings aan. 


Benoît Hovelaque

“Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van mensen.”

Binnen het ITIP ben ik begeleider van het basisjaar van het Persoonlijk Jaar in België en Nederland. Ik heb de driejarige opleiding van het ITIP gevolgd. Daarnaast ondersteun ik organisaties in cultuurtrajecten en ga ik aan de slag met teams en leidinggevenden. Tenslotte bied ik in mijn eigen praktijk individuele coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling. Stijn Rost van Tonningen
Stijn Rost van Tonningen

“Wat mij bezielt in dit werk is het combineren van twee
grote passies, namelijk mijn liefde voor avontuur en mijn wens om het leven ten volle te ervaren en te leven.”

Binnen het ITIP ben ik werkzaam als begeleider voor het Persoonlijk Traject. Daarnaast verzorg ik verschillende blokken in de Opleiding, de Juiste Maat en begeleid ik bezinningstochten naar de woestijn. Ook geef ik individuele coaching en begeleid ik teams binnen organisaties.
marcelfavier
Marcel Favier

“Op heldere en zachtmoedige wijze help ik mensen om hun verlangens en innerlijke kracht aan te boren en concreet in te zetten in hun leven en werk.”

Ik ben begeleider in de ITIP Opleiding en Instrument voor hulp. Vanuit ITIP Ontwikkeling en Advies werk ik als teambegeleider en coach in organisaties. Ik geef trainingen persoonlijk leiderschap en ik houd me bezig met conflictinterventie en cultuuronderzoek in organisaties. Ik leid ook bezinningstochten naar de bergen van Nepal.hermameulenkamp
Herma Meulenkamp

“Vaak ben ik verwonderd door de kracht en de eigenheid die in ieder schuilt als het binnenste werkelijk naar buiten mag komen.”

Als begeleider ben ik werkzaam in verschillende opleidingen van het ITIP. Ook geef ik coaching aan mensen met persoonlijke vragen, levensvragen of mensen die problemen hebben met betrekking tot hun werk. Al 37 jaar begeleid ik mensen om zo vrij mogelijk hun weg in het leven te vinden.
ITIP school voor leven en werk is gevestigd in Nederland, Marspoortstraat 16, 7201 JC in Zutphen. Voor onze trajecten en activiteiten in België werken we nauw samen met verschillende locaties door het land. Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.