“De meest concrete verandering voor mij is het, in mij, ontluiken van het belang van het hier en nu. Ik wist dat dat bestond maar door het Persoonlijk Jaar is het echt binnengekomen.”


Door het verlies van mijn dochter en de complexiteit van een relationele zoektocht voelde ik mij zwaar beproefd. Om hierop een antwoord te bieden, zocht ik naar diepgang onder begeleiding van ervaren mensen. Het Persoonlijk Jaar heeft me nieuwe inzichten gegeven en bouwstenen om verder te gaan.

Het was een geweldig vervullende ervaring. Binnen de vijf minuten voelde ik mij thuis in de groep dankzij de fijn afgestemde coaching van de begeleiders. Zonder de groep is er geen Persoonlijk Jaar. De groep biedt zo veel. Door de vreugde, emotie en twijfels die je bij anderen ziet loskomen herken je jezelf waardoor je kunt leren.

Ik ben anders gaan kijken, zachter, met meer diepgang. Naast de groep was ook het lichaam mijn gids. Ik heb geleerd en vooral ervaren dat het lichaam nooit liegt! Een groot geschenk. Het lichaamswerk leerde mij nog beter te ademen en stil te staan. Een doorgelucht lichaam biedt helderheid en inzicht.
Ik raad iedereen het Persoonlijk jaar aan omdat het een innerlijk verrijkende passage is op je levenspad. Omdat je de tijd neemt om stil te staan en in een omgeving terechtkomt waar je de kans hebt om dieper te gaan.

Marc Mombaerts