“De inschrijving volgde uit een wens om goed naar mezelf te kijken en te onderzoeken wat me beweegt. Het traject en de lessen werken nog altijd door.”


De inschrijving volgde uit een wens om goed naar mezelf te kijken en te onderzoeken wat me beweegt. Het Persoonlijk Jaar ben ik uiteindelijk begonnen met mijn verlangen naar (meer) contact van hart tot hart. Dat werd voor mij de rode draad door het traject.

Ik genoot erg van het lichaamswerk, dat ervoor zorgde dat ik gemakkelijker in contact kon komen met mijn gevoel en ik merkte dat ik in beweging een eindeloze bron van energie in me kon aanboren; dat ik over een enorme warmte en kracht beschik. De terugkerende oefeningen hebben er ook voor gezorgd dat langzaam de barrière tussen hoofd en hart geslecht werd. Er ontstond meer balans.

Het Persoonlijk Jaar biedt een mooie afwisseling tussen individueel en met elkaar werken. Ook worden zoveel verschillende werkvormen aangeboden om contact met jezelf te maken. Bijna alle oefeningen waren voor mij ‘raak’ en ik ben in het jaar meerdere keren diep geraakt. Ik heb daarin ook veel geleerd van de stappen die mijn groepsgenoten maakten.

Het Persoonlijk Traject van ITIP kan ik eigenlijk iedereen aanraden. Ik ken niemand die niet een vraag of verlangen heeft dat hem/haar bezig houdt en waar de professionele begeleiding van het ITIP aan kan bijdragen. Enige vereiste is volgens mij dat je bereid bent om de sprong in het diepe te maken.

Niels van Gorp

Niels van Gorp