“Groeien in je eigen ik! Als je jezelf niet kent, weet je niet welke je gaven zijn en kan je ze ook niet aan iemand anders geven. In het Persoonlijk Jaar ging ik doorheen mijn kwetsuren en ontdekte zo mijn gaven waarmee ik nu mensen kan inspireren.”

Ik was 34, op mijn werk veranderde er veel en ik merkte dat ik geen eigenheid meer in mijn job kon leggen. Ik begon te botsen met mijn directe leidinggevende. Grote vragen rezen op: wie ben ik, waar ben ik? Wat ga ik de rest van mijn leven doen? Ook in mijn relatie. Is dit nu wel de perfecte relatie? Het was alsof er in mij een interne telefoonlijn was met veel ruis op waardoor ik die andere niet kon begrijpen. Die andere dat was ikzelf! Die andere ik in mij waar nooit plaats voor was geweest.
Tijdens dit traject heb ik ontdekt dat ik een warme, lieve, zachte persoon ben die er graag wil zijn voor anderen. Nu weet ik waarvoor ik sta. Ik heb geleerd dat vertrouwen krijgen waardevol is. Daar ging ik vroeger aan voorbij. Vertrouwen aandurven schept zoveel vrijheid. Het geeft je de kracht om je in te zetten en zelf vertrouwen te kunnen schenken aan anderen!

Het lichaamswerk was voor mij aanvankelijk uit mijn comfortzone maar wat een ontdekking! Ik raak sindsdien meer mensen aan omdat ik op die manier iets tastbaars als warmte, bemoediging, enz. kan meegeven. Ga ik nu door een moeilijk moment heen, kruip ik als het ware in mijn eigen lichaam en luister wat het mij te vertellen heeft. Door in dat moment te zijn mét de moeilijkheid of de pijn, en te luisteren, kan ik het beter begrijpen en er naar handelen.

Ruben Recko